شناخت رابطه متقابل جغرافیا و فرهنگ را، به عنوان دو موضوع مهم و پایه در علم جغرافیا، می توان تحت عنوان «جغرافیای فرهنگی» مورد مطالعه قرار داد. جغرافیای فرهنگی دانشی است که ارتباط و تعامل دو حوزه فرهنگ و جغرافیا و تاثیرات متقابل آن دو را مورد پژوهش و بررسی قرار می دهد. بنابراین روابط و مناسبات متقابل محیط و فرهنگ گروههای انسانی از مباحث جغرافیای فرهنگی قلمداد می گردد. اگر چه تاکنون به دلیل گستردگی و تنوع موضوعات فرهنگی، تعریف واحدی از جغرافیای فرهنگی ارایه نشده است، لیکن در این شاخه از جغرافیا تفاوت ها و شباهت های عناصر فرهنگی، گروههای انسانی در ابعاد فضایی و مکانی، مطالعه و بررسی تغییرات فضایی گروههای فرهنگی، و نحوه شکل گیری الگوهای فضایی فرهنگ، توسط عملکردهای جامعه انسانی تجزیه و تحلیل و بر آن تاکید می شود». بر این اساس، چگونگی شناخت اختلافات فرهنگی در مکان های مختلف، تغییرات فضایی - مکانی فرهنگ، و شناخت و تقسیم بندی مناطق جهان بر اساس فرهنگ و پدیده های فرهنگی از سوالات اساسی مربوط به جغرافیای فرهنگی است. جغرافیای فرهنگی، یک حوزه مطالعاتی مستقل نیست که به تواند همه اطلاعات مربوط به خود را تولید نموده و آنها را به عنوان بخشی از یک سیستم بسته بررسی تماید، بلکه یک تبادل است که در آن اطلاعات، تفاسیر و یافته های بسیاری از منابع از یک دیدگاه گلی بررسی می شود.
کتاب حاضر، برای دانشجویان رشته های علوم جغرافیایی، مطالعات فرهنگی، مهندسی فرهنگی و ... به عنوان منبع اصلی درس «مبانی جغرافیای فرهنگی» در مقطع کارشناسی به ارزش 2 واحد و بر اساس سرفصل های مصوب شورای عالی برنامه ریزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نوشته شده است.
شما می توانید کتاب مبانی جغرافیای فرهنگی را با قیمت ۸,۱۰۰ تومان از طریق بوکت کرایه کنید
شما می توانید کتاب مبانی جغرافیای فرهنگی را با قیمت ۶,۷۵۰ تومان از طریق بوکت کرایه کنید
شما می توانید کتاب مبانی جغرافیای فرهنگی را با قیمت ۱۳,۵۰۰ تومان از طریق بوکت خرید کنید
شما می توانید کتاب مبانی جغرافیای فرهنگی را با قیمت ۲۷,۰۰۰ تومان به صورت چاپی از طریق بوکت خرید نمایید
دکتر حجت اله شرفی
شناخت رابطه متقابل جغرافیا و فرهنگ را، به عنوان دو موضوع مهم و پایه در علم جغرافیا، می توان تحت عنوان «جغرافیای فرهنگی» مورد مطالعه قرار داد. جغرافیای فرهنگی دانشی است که ارتباط و تعامل دو حوزه فرهنگ و جغرافیا و تاثیرات متقابل آن دو را مورد پژوهش و بررسی قرار می دهد. بنابراین روابط و مناسبات متقابل محیط و فرهنگ گروههای انسانی از مباحث جغرافیای فرهنگی قلمداد می گردد. اگر چه تاکنون به دلیل گستردگی و تنوع موضوعات فرهنگی، تعریف واحدی از جغرافیای فرهنگی ارایه نشده است، لیکن در این شاخه از جغرافیا تفاوت ها و شباهت های عناصر فرهنگی، گروههای انسانی در ابعاد فضایی و مکانی، مطالعه و بررسی تغییرات فضایی گروههای فرهنگی، و نحوه شکل گیری الگوهای فضایی فرهنگ، توسط عملکردهای جامعه انسانی تجزیه و تحلیل و بر آن تاکید می شود». بر این اساس، چگونگی شناخت اختلافات فرهنگی در مکان های مختلف، تغییرات فضایی - مکانی فرهنگ، و شناخت و تقسیم بندی مناطق جهان بر اساس فرهنگ و پدیده های فرهنگی از سوالات اساسی مربوط به جغرافیای فرهنگی است. جغرافیای فرهنگی، یک حوزه مطالعاتی مستقل نیست که به تواند همه اطلاعات مربوط به خود را تولید نموده و آنها را به عنوان بخشی از یک سیستم بسته بررسی تماید، بلکه یک تبادل است که در آن اطلاعات، تفاسیر و یافته های بسیاری از منابع از یک دیدگاه گلی بررسی می شود. کتاب حاضر، برای دانشجویان رشته های علوم جغرافیایی، مطالعات فرهنگی، مهندسی فرهنگی و ... به عنوان منبع اصلی درس «مبانی جغرافیای فرهنگی» در مقطع کارشناسی به ارزش 2 واحد و بر اساس سرفصل های مصوب شورای عالی برنامه ریزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نوشته شده است.
۱۳۹۴
دانشگاه شهید باهنر کرمان
قابل مطالعه فقط در پلتفرمهای بوکت
9786002010599