شناخت اولین و ضروریترین قدم جهت برنامهریزی برای استفاده پایدار از آن منابع طبیعی کشور است. طرح شناخت مناطق اکولوژیک کشور با مطالعه و شناسایی تیپهای گیاهی مراتع از سال 1367 آغاز گردید.
جهت برنامهریزی مدیریت فعالیتهای تحقیقاتی منابع طبیعی، تعیین عرصههای مناسب جهت احداث ایستگاهها و پایگاههای تحقیقات منابع طبیعی کشور به ویژه در زمینه مرتع از جمله اهداف مهم این طرح ملی بود. علاوه براین نتایج این طرح بخش مهمی از اطلاعات پایه برای برنامه ریزی منطقهای، آمایش سرزمین، برنامهریزی در فعالیتهای اجرایی منابع طبیعی و کشاورزی را در اختیار قرارمیدهد.
این طرح سال 1389 خاتمه یافت و نتایج آن به صورت کتاب و نقشه انتشار منتشر شد. نقشهها بر پایه عملیات میدانی نقشههای 1:50000 تهیه و در تهیه گزارش به 1:250000 تغییر مقیاس داده شد. نظر به اینکه در نظام برنامهریزی کشور بخش مهمی از برنامهها در چارچوب برنامههای استانی تهیه و اجرا میگردد، از این رو یکپارچهسازی بررسیهای انجام شده در طرح ملی شناخت مناطق اکولوژیک در قالب تقسیمات جغرافیای سیاسی و تهیه نقشه استانی و گزارش مربوطه امکان بهرهمندی برنامهریزان را در سطح استانها از نتایج طرح با شرایط بهتری فراهم می نماید.
گزارش پیش رو استان خراسان جنوبی را در بر میگیرد و از یکپارچهسازی نقشه های 1:250000 تیپهای گیاهی و گزارشات مربوط به مناطق بیرجند، قاین، لکرکوه، چاهوک، شاه رخت، بشرویه، گزیک، خور و نای بند و آبسرد و زابل تهیه شده است. در برخی از مناطق یاد شده مانند بیرجند و قاین کل محدوده و در سایر مناطق بخشی از محدوده که از کمتر از 10 درصد تا بیش از 90 درصد محدوده در استان خراسان جنوبی واقع گردیده است.
شما می توانید کتاب طرح شناخت مناطق اکولوژیک کشور، تیپهای گیاهی استان خراسان جنوبی را با قیمت ۱۵۰,۰۰۰ تومان از طریق بوکت خرید کنید
نسخه چاپی موجود نمی باشد
محمد فیاض
شناخت اولین و ضروریترین قدم جهت برنامهریزی برای استفاده پایدار از آن منابع طبیعی کشور است. طرح شناخت مناطق اکولوژیک کشور با مطالعه و شناسایی تیپهای گیاهی مراتع از سال 1367 آغاز گردید. جهت برنامهریزی مدیریت فعالیتهای تحقیقاتی منابع طبیعی، تعیین عرصههای مناسب جهت احداث ایستگاهها و پایگاههای تحقیقات منابع طبیعی کشور به ویژه در زمینه مرتع از جمله اهداف مهم این طرح ملی بود. علاوه براین نتایج این طرح بخش مهمی از اطلاعات پایه برای برنامه ریزی منطقهای، آمایش سرزمین، برنامهریزی در فعالیتهای اجرایی منابع طبیعی و کشاورزی را در اختیار قرارمیدهد. این طرح سال 1389 خاتمه یافت و نتایج آن به صورت کتاب و نقشه انتشار منتشر شد. نقشهها بر پایه عملیات میدانی نقشههای 1:50000 تهیه و در تهیه گزارش به 1:250000 تغییر مقیاس داده شد. نظر به اینکه در نظام برنامهریزی کشور بخش مهمی از برنامهها در چارچوب برنامههای استانی تهیه و اجرا میگردد، از این رو یکپارچهسازی بررسیهای انجام شده در طرح ملی شناخت مناطق اکولوژیک در قالب تقسیمات جغرافیای سیاسی و تهیه نقشه استانی و گزارش مربوطه امکان بهرهمندی برنامهریزان را در سطح استانها از نتایج طرح با شرایط بهتری فراهم می نماید. گزارش پیش رو استان خراسان جنوبی را در بر میگیرد و از یکپارچهسازی نقشه های 1:250000 تیپهای گیاهی و گزارشات مربوط به مناطق بیرجند، قاین، لکرکوه، چاهوک، شاه رخت، بشرویه، گزیک، خور و نای بند و آبسرد و زابل تهیه شده است. در برخی از مناطق یاد شده مانند بیرجند و قاین کل محدوده و در سایر مناطق بخشی از محدوده که از کمتر از 10 درصد تا بیش از 90 درصد محدوده در استان خراسان جنوبی واقع گردیده است.
۱۴۰۲
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
قابل مطالعه فقط در پلتفرمهای بوکت
978-964-473-438-0